Flameguard Sverige är sedan 2010 distributör för några av Europas främsta tillverkare av produkter inom passivt och aktivt brandskydd.

Vi har lång och gedigen erfarenhet av av förebyggande brandskyddsarbeten i samband med nybyggnationer och renoveringar och vi har valt att främst specialisera oss på kostnadseffektiva och högpresterande produkter för takfot och yttervägg.

Vårt produktsortiment består av följande tillverkare och produkter:

Kuriosa - Historien upprepar sig

I historieböckerna som brandmännen får läsa om släckningsarbete genom tiderna så finns en historia från 1600/1700-talet då det kom en Holländare på besök till Stockholm för att visa en fantastisk ny uppfinning som man släcker bränder med. Man uppförde då ett dass i Hagaparken för att demonstrera hur den fungerar. När man tänt på byggnaden gick holländaren fram och slängde in en behållare med pulver i. Branden släcktes men alla åskådare blev så förbluffade och trodde att han höll på med magi och jagades då iväg med slag och spott ur staden och landet.

Ovanstående historia upprepade sig när företagets grundare Tobias Chevalier gjorde ett jobb i just Hagaparken. Vi fick kontakt med en holländare som hade ett nytt fantastiskt släckmedel, aerosol. Tillsammans byggde vi upp en lägenhet i en container och demonstrerade detta för Räddningstjänsten, och flertalet blev förbluffade av resultatet. men denna gång blev inte holländaren bortjagad, så nu kan man hitta Aerosolsläckare på ca 50 st brandstationer runt om i Sverige.

Vi riktar ett tack till Utkiken.nu som försett oss med den fina historien från första pulversläckningen i sverige.

För kontakt:

Flameguard Sverige

Besöksadress:
Vintervägen 2B
135 40 Tyresö

Telefon: 08-712 52 00
Mobil: 0739 40 00 90

e-post: info@flameguard.se

Kontakta oss

Flameguard

Besöksadress: Vintervägen 2B, 135 40 Tyresö, Sverige

Blogginlägg ifrån DSPA.se

 

DSPA Aerosol

 

Portabelt & Fast Släcksystem

Brandtätarna´s blogg

 

Brandtätarna®

 

Entreprenader Brandskydd