Flameguard är distributör för några av Europas främsta tillverkare av produkter inom passivt och aktivt brandskydd. Vi har lång och gedigen erfarenhet av av förebyggande brandskyddsarbeten i samband med nybyggnationer och renoveringar och vi har valt att främst specialisera oss på kostnadseffektiva och högpresterande produkter för takfot och yttervägg.

Vår affärsidé

Vår affärsidé är att skapa innovativa brandskydd för dagens medvetna byggföretag – och att utveckla hållbara lösningar för nästa generation. 

Vi föreställer oss en hållbar värld med ansvarstagande och socialt medvetna företag, som inkluderar och inspirerar till att lösa mänsklighetens små och stora utmaningar – nu och i framtiden.

Ensam är inte stark!

Bara genom branschöverskridande samarbeten kan vi forma meningsfull och hållbar innovation för att lyckas möta framtidens krav och förväntningar på brandskydd. 

Vill du vara med och skapa framtidens brandskydd?

Tveka inte att höra av dig med tankar och ideér om dina brandskyddsutmaningar i dina byggprojekt. Tillsammans med våra leverantörer och testinstitut kan vi hitta nya skräddarsydda lösningar på dina utmaningar.

            

Kuriosa - Historien upprepar sig

I historieböckerna som brandmännen får läsa om släckningsarbete genom tiderna så finns en historia från 1600/1700-talet då det kom en Holländare på besök till Stockholm för att visa en fantastisk ny uppfinning som man släcker bränder med. Man uppförde då ett dass i Hagaparken för att demonstrera hur den fungerar. När man tänt på byggnaden gick holländaren fram och slängde in en behållare med pulver i. Branden släcktes men alla åskådare blev så förbluffade och trodde att han höll på med magi och jagades då iväg med slag och spott ur staden och landet.

Ovanstående historia upprepade sig när företagets grundare Tobias Chevalier gjorde ett jobb i just Hagaparken. Vi fick kontakt med en holländare som hade ett nytt fantastiskt släckmedel, aerosol. Tillsammans byggde vi upp en lägenhet i en container och demonstrerade detta för Räddningstjänsten, och flertalet blev förbluffade av resultatet. men denna gång blev inte holländaren bortjagad, så nu kan man hitta Aerosolsläckare på ca 50 st brandstationer runt om i Sverige.

För kontakt:

Flameguard

Besöksadress:
Vintervägen 2B
135 40 Tyresö

Order & Support: 020-12 12 21
Ekonomifrågor: 08-712 52 00

e-post: info@flameguard.se


Känn dig trygg, -Vi har R-licens!
Ett bevis på vårt arbete med etik, hållbart företagande, god företagskultur som leder till samhällsutveckling, där omtanke och ärlighet utgör viktiga ledstjärnor i ett medmänskligt företags- och samhällsklimat. Läs mer här
 
Begäran om personuppgift – Formulär

Vill du veta om vi har några personuppgifter lagrade om dig? Eller har du upptäckt att något inte stämmer i de uppgifter vi har om dig?

Du kan skicka in en begäran om exempelvis en rättelse eller radering av dina personuppgifter till vår Dataskyddsservice.

Mer information om dina rättigheter hittar du i vår dataskyddspolicy som finns publicerad här bredvid.

Formuläret för begäran om personuppgift hittar du här

Kontakta oss

Flameguard

Besöksadress: Vintervägen 2B, 135 40 Tyresö, Sverige

Blogginlägg ifrån DSPA.se

DSPA Aerosol

Portabelt & Fast Släcksystem

Brandtätarna´s blogg

Brandtätarna®

Entreprenader Brandskydd